Tijdens de Davis Stepping Stones workshop leer je hoe je jouw kind kan helpen om minder meltdowns te hebben, stappen in de ontwikkeling te zetten en om de wereld te begrijpen.

Davis Stepping Stones Workshop

 

Deze baanbrekende, tweedaagse workshop is speciaal voor ouders, leerkrachten, onderwijsassistenten en andere begeleiders van:

  • Kinderen met autisme onder de acht jaar

  • Mensen met autisme met weinig of geen taalvaardigheden

  • Mensen met autisme die de NOIT gebruiken en een gevoel van zelf beginnen te ontwikkelen.

Davis Stepping Stones is de eerste stap naar het Davis Autisme Benaderingsprogramma. Stepping Stones is ontwikkeld om je te ondersteunen in het helpen van je kind of leerling op het autismespectrum en/of wanneer hij moeite heeft om de eerste stappen te zetten in de ontwikkeling.

Leerresultaten

 Deze tweedaagse workshop geeft alle nodige training en materialen om je kind/leerling door het Davis Stepping Stones programma te begeleiden, inclusief:

  • Eenvoudige, effectieve technieken die je helpen om kalm en ontspannen te zijn tijdens het werken met je kind - ook in nieuwe, spannende situaties.
  • Kennis over hoe individuatie bereikt kan worden – het kind helpen om accurate waarneming en een bewustzijn van zelf te ontwikkelen.
  • Het verkrijgen van praktische ervaring met het gebruik van klei om de concepten zelf, een ander, anderen, verandering, consequentie, oorzaak/gevolg en voor/na aan het kind te leren.

  • Het ontwikkelen van een basiskennis van hoe deze concepten te integreren in het dagelijks leven van het kind.

  • Het creëren van een ondersteunend netwerk.

Volg een workshop

Bij voldoende aanmelding zal deze nieuwe, baanbrekende workshop ingepland worden. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

De eerste mensen die zich inschrijven voor de workshop mogen deze volgen tegen een gereduceerd tarief.

Meer weten?

Wil je graag eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op en/of schrijf je in voor een lezing over de Stepping Stones workshop.

De eerstvolgende lezing wordt gegeven in het voorjaar van 2019 in Zwolle.

Het is voor scholen of groepen geïnteresseerden ook mogelijk om een in-house lezing aan te vragen.