Davis Stepping Stones Workshop

Kan jouw kind zichzelf nog niet aankleden of zelfstandig eten, maar leeftijdgenootjes wel? Heeft jouw kind veel structuur en rust nodig en raakt hij nog steeds overweldigd en overprikkeld? Is spelen met andere kinderen lastig?

Bij veel kinderen met autisme zien we dat ze meer moeite hebben om stappen in hun ontwikkeling te maken, waardoor ze bijvoorbeeld minder zelfstandig zijn dan hun leeftijdsgenoten. Het Davis Stepping Stones programma is ontwikkeld om kinderen te ondersteunen om alsnog belangrijke stappen in hun ontwikkeling te zetten.

Tijdens de Davis Stepping Stones workshop leer je praktische vaardigheden. Deze vaardigheden kan je inzetten in het dagelijks leven met jouw kind. Hiermee kan je jouw kind helpen om minder stress te ervaren, stappen in de ontwikkeling te zetten en om de wereld beter te begrijpen.

Voor wie

Deze baanbrekende, tweedaagse workshop is speciaal voor ouders, leerkrachten, onderwijsassistenten en andere begeleiders van:

  • Kinderen met autisme onder de acht jaar

  • Kinderen die achterlopen in de ontwikkeling (ook zonder ASS diagnose)

  • Mensen met autisme met weinig of geen taalvaardigheden

Leerresultaten

Deze tweedaagse workshop geeft alle nodige training en materialen om je kind/leerling door het Davis Stepping Stones programma te begeleiden, inclusief:

  • Eenvoudige, effectieve technieken die je helpen om kalm en ontspannen te zijn tijdens het werken met je kind - ook in nieuwe, spannende situaties.

  • Kennis over hoe individuatie bereikt kan worden – een belangrijke stap in de vroege ontwikkeling waarbij een kind een bewustzijn van zelf ontwikkelt.

  • Het verkrijgen van praktische ervaring met het gebruik van klei om de concepten zelf, een ander, anderen, verandering, consequentie, oorzaak/gevolg en voor/na aan het kind te leren.

  • Het ontwikkelen van een basiskennis van hoe deze concepten te integreren in het dagelijks leven van het kind.

  • Het creëren van een ondersteunend netwerk.

Volg een workshop

De workshop wordt in 2023 alleen in het Engels gegeven en is dan online te volgen.

Voor meer informatie hierover kun je kijken op deze pagina:

 

Meer weten?

Wil je graag eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op.