Yoran (14 jaar)

Yoran vond de Davis counseling in het begin erg intensief, maar wel heel leuk om te volgen. Hij vond de proefjes en onderzoeken het leukste om te doen. Zoals een Skittles regenboog maken en waterballonnen invriezen en ze daarna van de glijbaan laten rollen. Het kleien van poppetjes en letters vond hij het saaiste om te doen. De lange dagen waren lastig omdat zijn focus dan op was.

De Davis Counseling heeft er voor gezorgd dat hij geen medicatie meer nodig heeft, hij zich beter kan concentreren. Hij voelt zich zelfverzekerder en heeft meer zelfvertrouwen.

Wij als ouders zagen vooral dat het in het begin erg intensief was voor Yoran, maar ook mooi om te zien hoe hij gelijk al meer grip op zichzelf kreeg.  Het lukte hem voor het eerst zelf regie te krijgen over zichzelf in plaats van dat hij daarbij afhankelijk was van ons. Yoran raakte erg gemotiveerd en enthousiast doordat de counselor Yoran elke keer weer wist te motiveren om activiteiten uit te zoeken die goed bij Yoran past zoals proefjes en spelletjes en in te spelen op zijn nieuwsgierigheid.

Het lukte Yoran niet om hele dagen te komen, daarom heeft de counselor dit bijgesteld naar halve dagen en dat ging erg goed. Ondanks dat het intensief was ging Yoran er elke keer met veel plezier naar toe.

Wij zien dat Yoran rustiger is, zich beter kan concentreren. Minder snel boos en minder woede-uitbarstingen, hij lijkt de wereld en stuk beter te begrijpen en kan makkelijker contact maken met de buitenwereld en de mensen om hem heen. Hij haalt betere scores op school en kan veel beter schakelen. Hij heeft ontzettend veel humor. Het mooiste is om te zien dat hij veel meer zelfvertrouwen heeft en weer kan lachen.

Daarnaast is hij nog steeds een eigenwijze puber die niet tegen te veel prikkels kan, het fijn vind als de wereld om hem heen duidelijk is en het lastig vind als situaties onverwacht veranderen en vind het moeilijk om zijn eigen gedachten los te laten als dat nodig is.

(Geschreven door Yorans moeder)