Ina – vrouw van Jan

Na 1 consult merkte ik al verandering in hoe mijn man naar zichzelf ging kijken. Na het tweede consult had hij ontdekt dat hij zelfstandig denkend persoon is die een mening heeft en deze ook kan en mag uiten. Dit leverde verrassende situaties op, maar ook eerst botsingen in onze relatie. Hij begon geweldig te veranderen, dingen te snappen en de logica van dingen te zien. Door zijn levenservaring kon hij de concepten die hij leerde ook linken aan gebeurtenissen uit zijn leven. Hij kreeg inzicht in waarom dingen lastig voor hem waren/zijn en hoe anders je van uit een ander perspectief ernaar kunt kijken.

Ook de opvoeding van onze kinderen (die lag voornamelijk bij mij als moeder) begon hij al heel gauw op te pakken. Na vier maanden waren we al zo ver dat ik voor een dag deel of dagje van huis kon. Ik kon de kinderen bij hem laten met het vertrouwen dat hij het aankon en wist wat hij zou moeten doen als er onverwachts iets gebeurde. Mijn man heeft nu de Davis Autisme Aanpak afgerond.

Wij zijn heel blij met het behaalde resultaat! Wat eigenlijk nog maar het begin is van een ingang gezette persoonlijke ontwikkeling.

Voor ons hele gezin is het een intensief traject geweest, maar zeer de moeite waard. Zeker onmisbaar om verder te komen in de wereld met autisme. Onze relatie is, zoals te begrijpen is, enorm aan het veranderen. Mijn man verandert en dat heeft ook zijn weergave op mij. Dat maakt het soms best emotioneel en intens. Het gaf/ geeft botsingen en verrassende momenten van oh kunnen we dit echt samen?!

Iets wat verwarrend is voor mijn man en hem van streek kan maken is als hij verdriet, stress, boosheid of angst bij mij waarneemt, ook al “valt hij er nu niet meer van om”. Het tegemoet komen aan mijn behoeftes als zijn vrouw op dat moment is nog moeilijk en dat onvermogen voelt pijnlijk voor ons beiden, maar met een beetje hulp verwachten we ook hier wel onze weg in te vinden.

We hebben weer heel veel hoop en perspectief gekregen………

Ina (vrouw van Jan)